Radiostanice 27Mhz Rychlá navigace: * Můj PROFIL * Vysílačky Portejbly DX spojení Lokátory Portejbly Připomínky

Všechny odpovědi na příspěvek č: [38355]



#38363 6.10. ’21 00:14 [DJ Brno ] : (odpověď na #38355)
Jinak k těm Tvým konkrétním požadavkům je zmíněná stanice absolutní pitomost: ad 1) ruka vystrčena z toho okna dál od zdi bude fungovat vždy lépe jak magnetka na parapetu. Na monitorování cvrkotu si klidně můžeš nechat stanici za oknem, to už vyjde tak na stejno. Když se ozve někdo silný uslyšíš ho i tak a koho bys musel lovit bys i tak neslyšel. A poslouhat pořád jen šum určitě nechceš. ad 2) Jinde než na střeše auta už je to uplný nesmysl. Pérko od propisky je pořád pérko od propisky a na 4m RG58 nebude fungovat lépe než rovnou na stanici už jen z principu. Navíc to nejspíše ideálně ani necvakneš, popelnice jsou plastové a co kde snad mohlo být kovové je dávno ve sběru. Navíc pokud to chceš na kopec, kde nejspíše chceš někoho slyšet. Jako zrovna tady ten magnet fakt kromě problémů žádnou výhodu nepřinese.
#38360 5.10. ’21 22:02 [DJ Brno ] : (odpověď na #38355)
PMR není česká specialita, podmínky jsou dost harmonizovány všude, takže co říká české VO je v tomto docela fuk, pokud jsou stanice jinde legální budou i u nás. Navíc je to kreténismus. Jaký je rozdíl, jestli tam je jedna anténa a z ní vedení na tomu odpovídající stanici nebo jestli tam je fyzicky neměněná ručka s externím napájením, externím HF a dálkově ovládaným černochem, který mačká tlačítka? V duchu VO onanistů na nefunkční požadavky? Nulový. Jaký je rozdíl v éteru? Nulový. Osobně bych spíše nějak postrádal benefit tohoto bastlu. Externí anténa na metrech RG58 s nezanedbatelným útlumem na 70cm za obrovskou cenu a problémy, když se ožvýká, protože každý ten kabel se dříve nebo později ožvýká a následné opravy, když to není na konektor, to není zrovna reklama jak od Horsta Fuchse teda.
#38355 5.10. ’21 19:30 [Taurus Trnava ] :
Zdravím, má tu niekto osobnú skúsenosť s PMR mobile (0.5W)? Našiel som dve stanice Midland GB1 a Team MiCo. Ku GB1 tuším treba dokúpiť kábel a software, aby tam nebolo len 8 ale 16 kanálov? O Team MiCo som toho veľa nenašiel. Použitie by bolo: -ako domáca stanica (magnetka na parapete na 1. poschodí, prípadne občasne by sa dala vystrčiť z vetracieho okienka na streche nad 2. poschodím) -na portable-nie na streche auta ale napríklad turistickom rozcestníku na kopci. Dôvod prečo PMR a nie CB, je ten, že na PMR stačia menšie antény ako na CB. Momentálne mám Motorolu T82 Extreme. Ak je to nezmysel lebo magnetka potrebuje protiváhu, tak to kľudne napíšte. Prípadne ma nasmerujte na nejakú "ultimatimátnu" PMR rúčku- Motorola XT420, Motorola XT660D, Kenwood Pro Talk TK-3701D, ak máte s nimi skúsenosti...

Za obsah příspěvků nesou zodpovědnost jejich autoři! Pravidla této diskuze najdete zde.

© www.cbpmr.cz • Čas potřebný ke zpracování stránky: 0,03 sekund